VINARIJA NIKOLAIHOF – WACHAU, AUSTRIJA

“Sa zapada Austrije, iz regije Wachau, donosimo vam ukus pravog Austrijskoga Rizlinga! Vinarija Nikolaihof, pionir u proizvodnji Biodinamičkih vina, jedna je od retkih svetkih vinarija koja u svojoj ponudi ima izuzetno kvalitetan Rizling. ”

Nikolaihof Wachau

Biodinamička vina

VINARIJA NIKOLAIHOF

Ovo je najstarija vinarija Austrije, čija se imovina tretira kao Evropsko dobro i pod zaštitom je same države i EU. U njoj se i danas nalazi stara drvena presa, više od 350 godina, a i dalje u upotrebi i funkciji! Ujedno, to je i najveća takva presa u Evropi. Regija Wachau, prepoznata je u svijetu i vinskim mapama, kao jedna od posebnih regija za proizvodnju i uzgoj bijelih sorti vina, a tu se izdvaja Austrijski Rizling.

“Istorijat vinarije Nikolaihof seže u doba staroga Rima, najstariji dokumenti potiču iz 470 pr.n.e, Nikolaihof je jedna od prvih vinarija u svijetu koja je primjenjivala načela biodinamičke proizvodnje i dobila Demeter. Filozofija Nikloaihofa je minimalna intervencija i dugo odležavanje vina u velikim bačvama od Austrijskog (slavonskog) hrasta, jer ih na tržište puštaju u optimalnoj zrelosti. sve dok vinar ne odluči da je idealno vrijeme za tržište, dio su njihove filozofije. Nikolaihof Vinothek Riesling iz 1995. bilo je prvo austrijsko vino i prvi suvi rizling na svijetu, koji je 2014. dobilo čistih 100 bodova kod Roberta Parkera.”

Montefino Wine

VINA NAJSTARIJE AUSTRIJSKE VINARIJE U NAŠOJ PONUDI

Je­dan od naj­po­zna­ti­jih Austrijskih pro­iz­vo­đa­ča, vi­na­ri­ja Ni­ko­la­i­hof, na na­šem tr­ži­štu je pri­sut­na sa dvije eti­ke­te, Rizling -Berba 2016 godina i Rizling – Berba 2004 godina. Oba rizlinga su specifičnih aroma, ukusa i mirisa prepoznatljivih za sortu Rizling. Razlika je u tome što je Eizling iz 2004 godine, već odležao 12 godina u Hrastovom velikome buretu, a potom u samoj flaši još 3 godine! Sve to čini ovaj Rizling posebnim.

Galerija slika.

Switch to mobile version